Curiozitati despre corpul uman

by Anamaria Dobrinoiu on October 14, 2015
Cum funcționează ?

Îți place? Spune și altora!

Pinterest

Corpul uman în sine este ceva incredibil. Unele dintre aceste curiozităţi despre corpul uman sunt greu de crezut, dar acesta într-adevăr se întâmplă chiar acum în corpurile voastre.

RFBKfRS

 1. Degetele umane sunt atât de senzitive, incat  ar fi fost de mărimea Pământului, ai putea simţi diferenţa dintre o casă şi o maşină.
 2. Cu cele aproximativ 100 000 de kilometri de vase sangvine în interiorul corpului uman se poate înconjura Pământul de două ori şi jumătate.
 3. Ochiul uman este atât de sensibil incat dacă Pământul ar fi fost plat, puteati fi capabili de a observa o lumânare pâlpâind noaptea de la o distanţă de până la 48 kilometri.
 4. Impulsurile nervoase călătoresc, de la, şi spre creier cu o viteză de până la 400 kilometri pe oră, mai rapid ca o maşină de curse Formula 1.
 5. Când roşiţi pe obraji, mucoasa stomacului vostru deasemenea se roşeşte.uwoBxGl
 6. Creierul uman poate citi până la 1000 de cuvinte pe minut.
 7. În interiorul buricului mii de bacterii formează un ecosistem de mărimea unei întregi păduri tropicale.
 8. Când suntem îndrăgostiţi, creierul uman eliberează acelaş cocktail de neurotransmiţători şi hormoni, care sunt eliberate de amfetamine. Aceasta duce la mărirea ritmului cardiac, pierderea poftei de mâncare şi a somnului, şi intensifică sentimentele de excitare.
 9. Voi puteţi vedea lumina ultravioletă, doar că această capacitate este filtrată de cristalinulochiului. Unii oameni care au suferit o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea cristalinului ochiului pot detecta lumina ultravoiletă.
 10. Un adult este format din 7 000 000 000 000 000 000 000 000 000 (7 octilioane) de atomi. Pentru perspectivă, în galaxia noastră există un număr „nenorocit” de 300 000 000 000 (300 miliarde) de stele.
 11. Muşchii noştri sunt de fapt cu mult mai puternici decât par să fie. Puterea noastră este limitată pentru a proteja tendoanele şi muşchii  de auto-vătămare. Această limită poate fi depăşită în timpul afluxului mare de adrenalină, timp în care unii oameni au ridicat bolovani mari sau chiar autoturisme de pe ei înşişi
 12. ADN-ul oamenilor este la 50% similar cu cel a bananelor.
 13. Singurătatea este fizic dureroasă. Așa cum aveți tendința de a evita o durere fizică, este și o tendință similar de puternică de a comunica și a căuta companie altorai – în scopul de a evita durerea de singurătate.vX5C5NX

    14 .Corpul vostru produce 25 de milioane de celule noi în fiecare secundă. Fiecare 20 de secunde corpul vostru produce mai multe               celule ca întreg numărul populației Uniunii Europene.

 1. Oamenii sunt bioluminiscenți și strălucesc în întuneric. Lumia care o emitem este de 1000 de ori mai slabă decât ochii noștri umani sunt capabili să perceapă.

Comments
Leave a reply

Leave a Response

Close
Fii suporterul nostru!
Prin click pe aceste butoane ne ajuți să devenim mai buni. Dă click acum.
Social PopUP by SumoMe