Îți place? Spune și altora!
Acest ghem viu plin de țepi face parte din ordinul insectivorelor, din familia Erinaceidae, este un mamifer mic și nocturn și trăiește în Africa, Europa și Asia în zonele mai călduroase ale pădurilor.
Ca și caracteristici, un arici poate ave lungimea de maxim 33 de centimetri și o greutate ce variază între 800 și 1200 de grame. Ariciul are membrele mici dar puternice, membrele posterioare fiind mai puternice decât cele anterioare.
Fiecare membru prezintă 5 degete, dintre care primul și ultimul sunt mai mari, iar ce este interesant este faptul că aricii nu au gheare.
Despre partea dorsală, știm că este acoperită cu ace ascuțite, alcătuite din cheratină, cu o lungime de 10-20 de mm iar ca număr poate ajunge de 15.000 de ace pe un arici.
În continuare vă vom prezenta câteva curiozități despre arici, despre habitatul și viața acestora.
Aricii sunt imuni la toxine și pot supraviețui unei cantițăți de otravă care poate omorî 25 de persoane, drept urmare meniul său este constituit din viespi, cărăbuși, albine, broaște, șerpi veninoși.
Știm cu toții că mamiferul este diferit față de celelalte animale prin faptul că dă naștere puilor și că îi hranește cu laptele propriu. Despre laptele aricilor putem spune că este otrăvitor datorită meniului său.
Ariciul, la fel ca și ursul, hibernează, are abilitatea de a deveni somnolent atunci când este nevoie.
Hibernarea se manifestă în perioada de iarnă, aceasta rezultând din reducerea posibilității de a-și procura hrană.
În ceea ce privește ritualul de împerechere, puteți urmări în continuare un reportaj pe acest subiect.