Zone “extraterestre” – peisaje aflate pe Pamânt

by Gabriela Suc on October 31, 2015
Geografie

Îți place? Spune și altora!

Pinterest

        Planeta noastră nu încetează să ne surprindă și în fiecare zi realizăm cât de putine știm despre ea. Pe Terra există o mulțime de peisaje parcă rupte din filmele SF și în continuare vă prezint 10 dintre ele.

Munții Tianzi – China

muntii Tianzi        Acești munți se află în provincia Hunan și au devenit cunoscuți datorită filmului Avatar, în care s-au numit Munţii Hallelujah. Reprezintă o rezervație naturală destul de greu de vizitat dacă nu ai o condiție fizică foarte buna. Partea bună este că s-a construit o telecabină pentru ca toată lumea să poată admira aceste peisaje.

 

 

Dunele “pictate” din Parcul Naţional Vulcanic Lassen

Dune pictate        În acest parc din Statele Unite se găsește un izvor termal care fierbe în permanență, precum și toate tipurile de vulcani cunoscuți aceste fiind răspunzătoare pentru peisaje.

 

Vulcanul Dallol, Etiopia

vulcanul Dallol       Este unul dintre cele mai puțin locuite locuri de pe Pamânt. Cei care doresc să viziteze zona trebuie să se alăture unei caravane care trece prin zonă sau închiriază o mașina, deși cel mai apropiat oraș este la aproape o zi de condus. Craterul care se află în centru este înconjurat de izvoare acide fierbinti, coloane de sulf, stâlpi de sare, mici gheizere și băi de acid delimitate prin muchii de sare. Culorile sunt date de prezența diferitelor minerale.

 

Drumul pietruit al gigantului   drumul pietruit al gigantului

Se află în Irlanda de Nord și este format din aproape 40.000 de coloane de bazalt hexagonale interconectate. Una dintre legendele locale spune că un gigant irlandez a construit acest pod pentru a se putea întâlni cu gigantul scotian care îl provocase la o luptă.

 

Muntele Roraima

muntele roraima        Este considerată a fi cea mai veche formațiune geologică de pe Pământ, cu o structură ce a apărut cu aproximativ 2 miliarde de ani în urma. Vârful acestuia este de fapt un platou, iar de pe culmile sale curg izvoare care alimentează râurile din Guyana.

 

Deșertul Salar de Uyuni, Bolivia

desertul de sare

Este unul dintre cele mai netede locuri din lume și datorită acestui lucru, a aerului uscat și a cerului senin, zona este folosită pentru calibrarea sateliților. Deșertul are si câteva lacuri între dune în care trăiesc diverse specii de pești și țestoase și peisaje care atrag anual foarte mulți turiști.

 

 

 

 

 

Munți cu peisaje colorate, China      munti colorati

Culorile sunt date de gresiile roșii și de mineralele prezente în zonă care ar fi apărut în urmă cu 24 milioane de ani. Acești munți cu peisaje unice au fost incluși în patrimoniul Unesco.

 

 

 

 

Gheizerul Fly din Nevada

gheizerul Fly

        Gheizerul a fost creat accidental în 1964 când o companie de energie geotermică a efectuat săpături în zonă. După ce au constatat că zona nu este atractivă pentru a începe exploatarea, lucrările au fost abandonate. Datorită apei care s-a revărsat s-a creat acest loc minunat care nu poate fi vizitat decât cu acordul proprietarului terenului și cu programare.

 

 

 

 

 

Peştera Waitomo cu viermi strălucitori, Noua Zeelandă  pestera waitomo

        Este o atracție turistică cunoscută datorită populației masive de viermi strălucitori, viermi care se gasesc doar in Noua Zeelanda. Aceștia emit o lumină albastră – verzuie în zona cozii pentru a atrage hrana.

 

Peisaje de vis pe Lacul Baikal, Rusia

lacul baikal

        Este numit ”Ochiul albastru al Siberiei„ și conține mai multă apă decât toate Marile Lacuri din America de Nord la un loc. Gheața turcoaz se datorează reflexiei razelor de soare.

 

Comments
Leave a reply

Leave a Response

Close
Fii suporterul nostru!
Prin click pe aceste butoane ne ajuți să devenim mai buni. Dă click acum.
Social PopUP by SumoMe